• BAYİLİK
    • NEDEN SEÇ MARKET
    • İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI
    • BAYİLİK BAŞVURU FORMU
    • SIKÇA SORULAN SORULAR
  • İşini Seç
    • Parekende Dünyası
    • Girişimcilik
  • Doğru Seçim
    • Ev Ekonomisi
    • Mutfak İpuçları
  • MAĞAZALAR
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

Subscribe to Updates

Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

What's Hot

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları

29 Temmuz 2024

Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler

25 Temmuz 2024

İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?

22 Temmuz 2024
Facebook Twitter Instagram
Seç Market BlogSeç Market Blog
  • BAYİLİK
    • NEDEN SEÇ MARKET
    • İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI
    • BAYİLİK BAŞVURU FORMU
    • SIKÇA SORULAN SORULAR
  • İşini Seç
    1. Parekende Dünyası
    2. Girişimcilik
    3. Tümünü gör
    İş Verimliliğinizi Nasıl Ölçersiniz?
    12 Mayıs 2024
    Zor Müşterilerle Başa Çıkmanın İpuçları
    8 Nisan 2024
    Perakende Dünyasında Tedarik Zincirinin Önemi
    14 Aralık 2023
    ABC Analizi Nedir? Perakende İçin ABC Analizi Neden Önemli?
    10 Kasım 2023
    İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?
    22 Temmuz 2024
    Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin
    19 Temmuz 2024
    Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri
    28 Haziran 2024
    Girişimcilere Destek: İşletme Kredisi Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?
    10 Nisan 2024
    İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?
    22 Temmuz 2024
    Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin
    19 Temmuz 2024
    Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri
    28 Haziran 2024
    İş Verimliliğinizi Nasıl Ölçersiniz?
    12 Mayıs 2024
  • Doğru Seçim
    1. Ev Ekonomisi
    2. Mutfak İpuçları
    3. Tümünü gör
    Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler
    25 Temmuz 2024
    Bahar Temizliği İçin Nereden Başlamalı?
    25 Haziran 2024
    Yaz Tatilinde Çiçekleri Unutmayın: Evde “Self Watering” Yapma Fikirleri
    6 Mayıs 2024
    Babalar Günü İçin Kendin Yap Hediye Fikirleri
    4 Mayıs 2024
    Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
    29 Temmuz 2024
    Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
    27 Haziran 2024
    Dünya Çikolata Günü’nü Evde Kutluyoruz: Ev Yapımı Çikolata Tarifi
    8 Mayıs 2024
    Dünya Arı Günü’ne Özel Tarifler: Arıların Hediyesi Bal ile Yapılan Yemekler
    30 Nisan 2024
    Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
    29 Temmuz 2024
    Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler
    25 Temmuz 2024
    Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
    27 Haziran 2024
    Bahar Temizliği İçin Nereden Başlamalı?
    25 Haziran 2024
  • MAĞAZALAR
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
Facebook Twitter Instagram YouTube
Seç Market BlogSeç Market Blog
Seçmarket Blog » Doğru Seçim » Mutfak İpuçları » Dünya Arı Günü’ne Özel Tarifler: Arıların Hediyesi Bal ile Yapılan Yemekler
Mutfak İpuçları 30 Nisan 2024

Dünya Arı Günü’ne Özel Tarifler: Arıların Hediyesi Bal ile Yapılan Yemekler

dunya-ari-gunune-ozel-tarifler
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Pinterest E-posta

Dünya Arı Günü, doğanın en çalışkan polinatörlerini kutlamak ve onların hayati önemini vurgulamak için mükemmel bir fırsattır. 20 Mayıs olarak belirlenmiş bu özel günde, arıların bize sunduğu tatlı ve şifalı hediye olan balın, mutfaklarımızda nasıl sihirli dokunuşlar yaratabileceğini keşfetmek istiyoruz.

Bal, yüzyıllardır sofralarımızda yer alıyor. Bu yazımızda, balın lezzetini yemeklerimize nasıl entegre edebileceğimizi gösteren, arıların emeğinin karşılığını veren özel tariflere yer vereceğiz. Hazırlayacağımız tatlıdan tuzluya, sıcaktan soğuğa her çeşit yemeğin içinde balın nasıl bir fark yarattığını göreceğiz. Şimdi, bu altın nektarın mutfaklarımızda yarattığı lezzet harikalarına birlikte tanık olalım!

İçerik

  • 1 Ballı Tavuk Kanatları
  • 2 Ballı Hardallı Somon
  • 3 Bal ve Hardallı Tavuk
  • 4 Bal ve Soya Soslu Tavuk Izgarası
  • 5 Bal ve Zencefilli Havuçlar
  • 6 Bal ve Limonlu Tavuk Salatası
  • 7 Bal ve Bademli Hindi
  • 8 Ballı Lokma Tatlısı

Ballı Tavuk Kanatları

Malzemeler:

2 kilo tavuk kanadı
2 – 2,5 yemek kaşığı Aytaç Süzme Çiçek balı
1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1,5 tatlı kaşığı kekik
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırarak homojen bir sos elde edin.
Temizlenmiş tavuk kanatlarına bir bıçakla çizik atın ve kanatları sosla harmanlayın.
Yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Kanatları yağlı kâğıt serili bir tepsiye dikkatlice dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Ballı Hardallı Somon

Malzemeler:
2 dilim somon balığı
2 adet patates
1 kase brokoli
Yeteri kadar tuz, sarımsak tozu, toz karabiber
Yeteri kadar Aytaç Süzme Çiçek balı, hardal

Yapılışı:
Somon balıklarını yağsız fritözün zeminine yerleştirin.
Balıkların etrafına dilimlenmiş patatesleri ve brokolileri yerleştirin.
Üzerine tuz, sarımsak tozu ve karabiber ekleyin.
Fritözü 200 derecede 20 dakikaya ayarlayarak somonları pişirin.
Bal ve hardalı karıştırarak elde ettiğiniz sosu balıkların üzerine ekleyin.

Bal ve Hardallı Tavuk

bal-ve-hardalli-tavuk

Malzemeler:

  • Kişi sayısı kadar tavuk fileto
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı Aytaç Süzme Çiçek balı
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su

Yapılışı:

  1. Tavukları tuz ve karabiberle harmanlayın.
  2. Hardal, soya sosu, bal ve suyu bir kasenin içinde iyice karıştırın.
  3. Zeytinyağını tavada ısıtıp, tavukları arkalı önlü kızartın.
  4. Sarımsakları rendeleyip kızarttığınız tavukların üzerine ekleyin.
  5. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
  6. Tarifin ikinci aşamasında hazırladığınız muhteşem sosunuzu üzerine ekleyip, tavuğunuzu servis edebilirsiniz!

Bal ve Soya Soslu Tavuk Izgarası

Malzemeler:

  • 750 gr tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı Aytaç Süzme Çiçek balı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Eser miktarda un (tavukları bulamak için)

Üzeri için: 

  • Susam
  • Taze soğan

Yapılışı:

  1. Tavuk göğüs etlerini ortadan keserek inceltin ve üzerine tuz ile karabiber serpin.
  2. Geniş bir kaseye un dökün ve tavuk göğüs etlerinin her iki yüzeyini de una bulayın.
  3. Uygun bir tavada tereyağını eritin ve unladığınız tavukları her iki yüzeyi güzelce kızarana dek kızartın.
  4. Kızaran tavukları tekrar tereyağı ile karıştırın ve küçük küçük doğradığınız sarımsaklar ile bir tatlı kaşığı unu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Soya sosunu, elma sirkesini ve balı da ekleyip iyice karıştırın.
  6. Tavuk göğüs etlerinin her yerini sosa bulayın ve ocaktan alın.
  7. Pişen soya soslu ballı tavukların üzerine susam ve küçük küçük doğranmış taze soğan serperek servis edin.

Bal ve Zencefilli Havuçlar

bal-ve-zencefilli-havuclar

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı Aytaç Süzme Çiçek balı
  • 750 gram havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Tuz

Hazırlık:

  1. Tereyağını büyük bir tavaya koyup, orta ateşte eritin.
  2. Havuçları ince ince, boydan kesip tavaya ekleyin.
  3. İnce kıyılmış soğanlar ile tuzu tavaya ekleyip, ara ara karıştırarak yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  4. Son olarak limon suyu, zencefil ve balı pişen karışıma ilave edin.
  5. Sık sık karıştırarak iyice parlayana dek yaklaşık 1 dakika pişirin.

Bal ve Limonlu Tavuk Salatası

Malzemeler:

  • 2 tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • Rendelenmiş 1 limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı Aytaç Süzme Çiçek balı
  • Çeyrek su bardağı limon suyu
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlık:

  1. Tavuk göğüslerini yıkayın ve suyunu iyice süzüp kenara ayırın.
  2. Bal, limon suyu, pul biber, kekik ve tuzu bir kasenin içinde iyice çırpın.
  3. Tavuk göğüslerini kuşbaşı dilimleyin.
  4. Tavukları, bir kasede çırptığınız karışıma koyun ve ellerinizle iyice harmanlayın.
  5. Kabın üzerini streç filmle kapatın ve kabı buzdolabında en az 2 saat bekletin. (Eğer bu marine işlemini 1 gece önceden yaparsanız, tavuklar sosu daha iyi çekecek ve daha lezzetli olacaktır.)
  6.  Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  7. Tavukları dolaptan çıkarın ve sosla iyice karıştığına emin olun.
  8. Tavukları fırın poşetine yerleştirin ve ağzını bağlayın. Kürdan yardımıyla birkaç tane delik açın ve poşeti tepsiye yerleştirip fırında pişirin. (Bu süre fırına göre değişiklik gösterebilir, ama en az 30 – 40 dakika pişirmelisiniz.)
  9. Tavuklar piştikten sonra fırından çıkarıp servis tabağına alabilirsiniz.

Bal ve Bademli Hindi

Malzemeler:

  • 1 bütün hindi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı Aytaç Süzme Çiçek balı
  • 1 su bardağı kabuksuz ve bütün badem
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu

Hazırlık:

  1. Hindiyi iyice yıkayın ve fazla suyunu süzerek kurulayın.
  2. Zeytinyağı, bal, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, kimyon, toz zencefil ve ezilmiş sarımsakları bir kasenin içinde güzelce karıştırın.
  3. Hindinin içine limon suyunu dökün ve bademleri içeriye dikkatlice yerleştirin.
  4. Hazırladığınız sosu hindinin her yerine eşit şekilde sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hindinin göğsü iyice kızarana kadar yaklaşık 2 – 2,5 saat pişirin.
  6. Pişirme süresi boyunca hindiyi kendi suyuyla ara ara soslayın.
  7. Pişen hindiyi fırından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Ballı Lokma Tatlısı

balli-lokma-tatlisi

Hamur Malzemeleri:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz

Şerbet Malzemeleri:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı Aytaç Süzme Çiçek balı
  • Birkaç damla limon suyu

Kızartmak İçin:

  • Kararınca sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Hamur malzemelerini bir kaba alıp, iyice karıştırın.
  2. Hamurun üzerini örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat boyunca mayalanmaya bırakın.
  3. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatın.
  4. Karışım iyice kaynadığında, soğumaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp, kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  6. Kızaran lokmaları yağdan çıkarıp, soğuyan şerbete batırın ve şerbeti çekmesi için bir süre bekletin.
  7. Şerbeti çeken lokmaları servis tabağına alıp üzerine bal gezdirin.

Mutfakta yeni lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız, Evde Yapabileceğiniz Katkısız Meyve Suyu Tarifleri yazımıza da göz atmanızı öneririz!

Paylaş Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp E-posta

İlgili Yazılar

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
29 Temmuz 2024
Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
27 Haziran 2024
Dünya Çikolata Günü’nü Evde Kutluyoruz: Ev Yapımı Çikolata Tarifi
8 Mayıs 2024
Kahve ile İyi Gider: Donut Günü’ne Özel Alternatif Donut Lezzetleri
29 Nisan 2024
Uzun Süre Nasıl Saklanır: Bal Saklama Yöntemleri
17 Nisan 2024
Evde Yapabileceğiniz Katkısız Meyve Suyu Tarifleri
15 Nisan 2024
Sosyal Medya
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
Öne Çıkan Yazılar

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları

Yeşillikler, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçası. Ancak taze yeşillikleri uzun süre saklamak bazen zor olabiliyor.…

Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler

25 Temmuz 2024

İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?

22 Temmuz 2024

Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin

19 Temmuz 2024
Seçmarket Bayilik Başvurusu
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Anasayfa
  • KVKK
  • HAKKIMIZDA
  • İLETİŞİM
Tüm Hakkı Saklıdır. © 2025 Seç Market. Düzenleme: ROIPUBLIC.

Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.