• BAYİLİK
    • NEDEN SEÇ MARKET
    • İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI
    • BAYİLİK BAŞVURU FORMU
    • SIKÇA SORULAN SORULAR
  • İşini Seç
    • Parekende Dünyası
    • Girişimcilik
  • Doğru Seçim
    • Ev Ekonomisi
    • Mutfak İpuçları
  • MAĞAZALAR
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

Subscribe to Updates

Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

What's Hot

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları

29 Temmuz 2024

Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler

25 Temmuz 2024

İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?

22 Temmuz 2024
Facebook Twitter Instagram
Seç Market BlogSeç Market Blog
  • BAYİLİK
    • NEDEN SEÇ MARKET
    • İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI
    • BAYİLİK BAŞVURU FORMU
    • SIKÇA SORULAN SORULAR
  • İşini Seç
    1. Parekende Dünyası
    2. Girişimcilik
    3. Tümünü gör
    İş Verimliliğinizi Nasıl Ölçersiniz?
    12 Mayıs 2024
    Zor Müşterilerle Başa Çıkmanın İpuçları
    8 Nisan 2024
    Perakende Dünyasında Tedarik Zincirinin Önemi
    14 Aralık 2023
    ABC Analizi Nedir? Perakende İçin ABC Analizi Neden Önemli?
    10 Kasım 2023
    İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?
    22 Temmuz 2024
    Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin
    19 Temmuz 2024
    Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri
    28 Haziran 2024
    Girişimcilere Destek: İşletme Kredisi Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?
    10 Nisan 2024
    İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?
    22 Temmuz 2024
    Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin
    19 Temmuz 2024
    Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri
    28 Haziran 2024
    İş Verimliliğinizi Nasıl Ölçersiniz?
    12 Mayıs 2024
  • Doğru Seçim
    1. Ev Ekonomisi
    2. Mutfak İpuçları
    3. Tümünü gör
    Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler
    25 Temmuz 2024
    Bahar Temizliği İçin Nereden Başlamalı?
    25 Haziran 2024
    Yaz Tatilinde Çiçekleri Unutmayın: Evde “Self Watering” Yapma Fikirleri
    6 Mayıs 2024
    Babalar Günü İçin Kendin Yap Hediye Fikirleri
    4 Mayıs 2024
    Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
    29 Temmuz 2024
    Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
    27 Haziran 2024
    Dünya Çikolata Günü’nü Evde Kutluyoruz: Ev Yapımı Çikolata Tarifi
    8 Mayıs 2024
    Dünya Arı Günü’ne Özel Tarifler: Arıların Hediyesi Bal ile Yapılan Yemekler
    30 Nisan 2024
    Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
    29 Temmuz 2024
    Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler
    25 Temmuz 2024
    Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
    27 Haziran 2024
    Bahar Temizliği İçin Nereden Başlamalı?
    25 Haziran 2024
  • MAĞAZALAR
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
Facebook Twitter Instagram YouTube
Seç Market BlogSeç Market Blog
Seçmarket Blog » Doğru Seçim » Mutfak İpuçları » Kahve ile İyi Gider: Donut Günü’ne Özel Alternatif Donut Lezzetleri
Mutfak İpuçları 29 Nisan 2024

Kahve ile İyi Gider: Donut Günü’ne Özel Alternatif Donut Lezzetleri

donut-gunune-ozel-alternatif-donut-lezzetleri
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Pinterest E-posta

Kahvenin buğusuna eşlik eden vazgeçilmez lezzetlerin başında gelen donutlar, Donut Günü’nde daha da özel bir anlam kazanıyor. Bu özel gün vesilesiyle sıradanlıktan uzaklaşıp, damak zevkinize yeni bir soluk getirecek alternatif donut lezzetleriyle tanışmaya hazır olun. Bu yazımızda orijinal donut tarifi veya klasik çikolatalı donut gibi çeşitlerin ötesine geçip, kahvenizin yanında eşlik edecek farklı donutları keşfedeceğiz. Geleneksel donut tarifi ile modern dokunuşların buluştuğu bu lezzet yolculuğunda, her bir ısırıkta kahvenin ve donutların uyum içinde dans ettiğini hissedeceksiniz.

Şimdi, kahve fincanlarınızı en sevdiğiniz kahve ile doldurun ve Donut Günü’nün tadını çıkarın!

kahve-ile-iyi-gider

İçerik

  • 1 Çikolatalı Avokado Donut
  • 2 Tarçınlı Elmalı Donut
  • 3 Limonlu Zencefilli Donut
  • 4 Badem ve Ahududulu Donut
  • 5 Kakao ve Portakallı Donut

Çikolatalı Avokado Donut

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Ülker Bizim Un Böreklik ve Pastalık 5 kg
  • 2 yumurta
  • 1.5 büyük çay bardağı ılık süt
  • 1 büyük çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 5 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 olgun avokado
  • Sosu için: 300 gr sütlü çikolata

Yapılışı:

  1. Sütü ve ılık suyu geniş bir kaba alıp, bu karışıma yaş maya ve şeker ekleyip karıştırın.
  2. Yeterince karıştıktan sonra yumurtaları ve yumuşamış tereyağını da ekleyin.
  3. Avokadoyu rendeleyerek, bu karışıma iyice karışacak şekilde dahil edin.
  4. Bir çay kaşığı tuz ilave edin. 
  5. Unu, kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek devam edin.
  6. Bu kıvamı elde ettikten sonra hamurun üzerini örtün, 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  7. Mayalandıktan sonra hamuru 2 cm genişlikte parçalar halinde açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlak şekiller verin. Her parçanın ortasını da küçük bir kapak yardımıyla oyun.
  8. Parçaları yağlı kâğıda dizip, biraz daha mayalanmasını bekleyin. 
  9. Orta derece ateşte, çok da kızgın olmayan bir yağa kâğıdıyla birlikte hamurları koyup, kâğıdı hemen geri çekin.
  10. Hamurları önlü arkalı kızartın.
  11. Son olarak, eritilmiş çikolata sosuna batırıp isteğinize göre süsleyebilirsiniz.

Tarçınlı Elmalı Donut

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Ülker Bizim Un Böreklik ve Pastalık 5 kg
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 140 ml ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Soyulmuş ve küp küp doğranmış 1 büyük elma
  • 2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

Yapılışı:

  1. Şekeri, mayayı, suyu, tuzu ve ılık sütü karıştırıp 5 dakika dinlendirin.
  2. İçine yumurtaları ve unu ekleyip yoğurun. 
  3. Hamuru, kulak memesi kıvamında fazla cıvık olmayacak bir hâle gelene kadar yoğurmaya devam edin. 
  4. İçine margarini ve doğranmış elmaları ekleyip tekrar iyice karıştırın.
  5. Hamurun üzerini yarım saat kapatıp, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  6. Hamuru merdane yardımıyla açıp bardakla halka şekli verin.
  7. Halkaların ortasını bir kapak yardımıyla delerek boşluğu oluşturun.
  8. Hamurları kızgın yağda kızartın.
  9. Sıcakken tarçınlı şekere batırın ve servis yapın.

Limonlu Zencefilli Donut

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Ülker Bizim Un Böreklik ve Pastalık 5 kg
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Sos için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı:

  1. Büyük bir kabın içinde un, şeker, tuz, kabartma tozu ve öğütülmüş zencefili karıştırın.
  2. Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını çırpın.
  3. Sıvı karışımı kuru malzemelere ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur oluşana kadar karıştırın.
  4. Hamura, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyerek hafifçe karıştırmaya devam edin.
  5. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeye alın ve yaklaşık 2 santimetre kalınlığında açın.
  6. Donut kesici veya yuvarlak bir kalıp kullanarak hamurdan donut şekilleri kesin.
  7. Şekillerin ortasını da yuvarlak boşluk oluşacak şekilde çıkarın.
  8. Kızartma yağını yaklaşık 190 derece sıcaklığa getirin ve donutları altın kahverengi rengini alana kadar her iki taraftan kızartın.
  9. Kızaran donutları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  10. Sos için, pudra şekerini limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırın.
  11. Donutların üzerine sosu sürün ve pudra şekeri serpin.

Badem ve Ahududulu Donut

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Ülker Bizim Un Böreklik ve Pastalık 5 kg
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı çekilmiş badem
  • Taze veya dondurulmuş 1/2 su bardağı ahududu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir tutam tuz

Sos için:

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1/4 su bardağı çekilmiş badem

Yapılışı:

  1. Ilık süt, su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırarak beş dakika boyunca bekletin.
  2. Bu karışıma yumurta, eritilmiş tereyağı, vanilya özütü ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  4. Hamurun üzerini kapatıp, 1 saat mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru merdane ile açın ve donut kalıbı veya bardak ile yuvarlaklar kesin.
  6. Ortalarını daha küçük bir kalıpla çıkararak donut şeklini verin.
  7. Kesilmiş hamurları yağlı kâğıt serili tepsiye alın ve 30 dakika daha mayalandırın.
  8. Mayalanmış hamurları dikkatli bir şekilde kızgın yağın içine atın ve yağın içinde yeterince kızarana dek bekleyin.
  9. Sos için pudra şekeri ve sütü karıştırın, yağdan aldığınız donutların üzerine sürün.
  10. Üzerine çekilmiş badem serpin ve ahududuları yerleştirin.

Kakao ve Portakallı Donut

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Ülker Bizim Un Böreklik ve Pastalık 5 kg
  • 1/2 su bardağı kakao tozu
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Hazırlık:

  1. Büyük bir kabın içinde un, şeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
  2. Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını çırpın.
  3. Sıvı karışımı kuru malzemelere ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur oluşana kadar karıştırın.
  4. Hamura portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Hamuru hafif unlanmış bir yüzeye alın ve yaklaşık 2 santimetre kalınlığında açın.
  6. Donut kesici veya yuvarlak bir kalıp kullanarak hamurdan donut şekilleri kesin.
  7. Şekillerin ortasını da yuvarlak boşluk oluşacak şekilde çıkarın.
  8. Kızartma yağını yaklaşık 190 derece sıcaklığa getirin ve donutları altın kahverengi rengini alana kadar her iki taraftan kızartın.
  9. Kızaran donutları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
  10. Üzerine pudra şekeri serpin ve sıcak servis yapın.

Siz de mutfakta zaman geçirmeyi, yeni tarifler denemeyi seviyorsanız; Mutfakta Vakit Kazandıracak İpuçları yazımızı da okumayı ihmal etmeyin!

 

Paylaş Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp E-posta

İlgili Yazılar

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
29 Temmuz 2024
Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
27 Haziran 2024
Dünya Çikolata Günü’nü Evde Kutluyoruz: Ev Yapımı Çikolata Tarifi
8 Mayıs 2024
Dünya Arı Günü’ne Özel Tarifler: Arıların Hediyesi Bal ile Yapılan Yemekler
30 Nisan 2024
Uzun Süre Nasıl Saklanır: Bal Saklama Yöntemleri
17 Nisan 2024
Evde Yapabileceğiniz Katkısız Meyve Suyu Tarifleri
15 Nisan 2024
Sosyal Medya
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
Öne Çıkan Yazılar

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları

Yeşillikler, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçası. Ancak taze yeşillikleri uzun süre saklamak bazen zor olabiliyor.…

Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler

25 Temmuz 2024

İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?

22 Temmuz 2024

Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin

19 Temmuz 2024
Seçmarket Bayilik Başvurusu
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Anasayfa
  • KVKK
  • HAKKIMIZDA
  • İLETİŞİM
Tüm Hakkı Saklıdır. © 2025 Seç Market. Düzenleme: ROIPUBLIC.

Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.