• BAYİLİK
    • NEDEN SEÇ MARKET
    • İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI
    • BAYİLİK BAŞVURU FORMU
    • SIKÇA SORULAN SORULAR
  • İşini Seç
    • Parekende Dünyası
    • Girişimcilik
  • Doğru Seçim
    • Ev Ekonomisi
    • Mutfak İpuçları
  • MAĞAZALAR
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ

Subscribe to Updates

Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

What's Hot

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları

29 Temmuz 2024

Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler

25 Temmuz 2024

İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?

22 Temmuz 2024
Facebook Twitter Instagram
Seç Market BlogSeç Market Blog
  • BAYİLİK
    • NEDEN SEÇ MARKET
    • İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI
    • BAYİLİK BAŞVURU FORMU
    • SIKÇA SORULAN SORULAR
  • İşini Seç
    1. Parekende Dünyası
    2. Girişimcilik
    3. Tümünü gör
    İş Verimliliğinizi Nasıl Ölçersiniz?
    12 Mayıs 2024
    Zor Müşterilerle Başa Çıkmanın İpuçları
    8 Nisan 2024
    Perakende Dünyasında Tedarik Zincirinin Önemi
    14 Aralık 2023
    ABC Analizi Nedir? Perakende İçin ABC Analizi Neden Önemli?
    10 Kasım 2023
    İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?
    22 Temmuz 2024
    Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin
    19 Temmuz 2024
    Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri
    28 Haziran 2024
    Girişimcilere Destek: İşletme Kredisi Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?
    10 Nisan 2024
    İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?
    22 Temmuz 2024
    Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin
    19 Temmuz 2024
    Kadın Girişimciler İçin İş Fikirleri
    28 Haziran 2024
    İş Verimliliğinizi Nasıl Ölçersiniz?
    12 Mayıs 2024
  • Doğru Seçim
    1. Ev Ekonomisi
    2. Mutfak İpuçları
    3. Tümünü gör
    Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler
    25 Temmuz 2024
    Bahar Temizliği İçin Nereden Başlamalı?
    25 Haziran 2024
    Yaz Tatilinde Çiçekleri Unutmayın: Evde “Self Watering” Yapma Fikirleri
    6 Mayıs 2024
    Babalar Günü İçin Kendin Yap Hediye Fikirleri
    4 Mayıs 2024
    Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
    29 Temmuz 2024
    Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
    27 Haziran 2024
    Dünya Çikolata Günü’nü Evde Kutluyoruz: Ev Yapımı Çikolata Tarifi
    8 Mayıs 2024
    Dünya Arı Günü’ne Özel Tarifler: Arıların Hediyesi Bal ile Yapılan Yemekler
    30 Nisan 2024
    Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
    29 Temmuz 2024
    Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler
    25 Temmuz 2024
    Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
    27 Haziran 2024
    Bahar Temizliği İçin Nereden Başlamalı?
    25 Haziran 2024
  • MAĞAZALAR
  • ÜRÜN ÇEŞİTLERİ
Facebook Twitter Instagram YouTube
Seç Market BlogSeç Market Blog
Seçmarket Blog » Doğru Seçim » Mutfak İpuçları » Artan Pilavı Değerlendirmek için 6 Lezzetli Tarif
Mutfak İpuçları 15 Haziran 2023

Artan Pilavı Değerlendirmek için 6 Lezzetli Tarif

artan pilavı değerlendirme
Paylaş
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp Pinterest E-posta

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pilav, ana yemeklerin yanına en çok yakışan yardımcılardan. Her ne kadar çok tüketilse de zaman zaman pişirdiğiniz pilav artabilir. Artan pilavı israf etmeden değerlendirmek ise çok kolay. Onu farklı lezzetlerle buluşturup harikalar yaratmak için birçok güzel tarif var. 

 

Farklı tariflerin basit adımlarını uygulayarak hem doyurucu hem de arta kalanları değerlendirdiğiniz; çorbadan köfteye, salatadan dolmaya harika yemekler hazırlayabilirsiniz. Daha önceki “Atma Değerlendir: Bayat Ekmekten Lezzetli Tarifler” yazımızda ekmeği değerlendirmenin en lezzetli yollarından bahsetmiştik. Şimdi, sıra geldi pilava! “Artan pilavdan neler yapılır?” diye düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre.

 

Gelin, artan pilavı değerlendirme tariflerimize mücverden başlayalım.

İçerik

  • 1 Artan Pilavdan Mücver Tarifi
    • 1.1 Artan Pilavdan Mücver İçin Malzemeler
    • 1.2 Artan Pilavdan Mücver Yapılışı
  • 2 Artan Pilavdan Çorba Tarifi
    • 2.1 Artan Pilavdan Çorba İçin Malzemeler
    • 2.2 Artan Pilavdan Çorba Yapılışı
  • 3 Artan Pilavdan Köfte Tarifi
    • 3.1 Artan Pilavdan Köfte İçin Malzemeler
    • 3.2 Artan Pilavdan Köftenin Yapılışı
  • 4 Artan Pilavdan Kadınbudu Köfte Tarifi
    • 4.1 Artan Pilavdan Kadınbudu Köfte İçin Malzemeler
    • 4.2 Artan Pilavdan Kadınbudu Köftenin Yapılışı
  • 5 Kalan Pilavdan Kızarmış Pirinç Topu Tarifi
    • 5.1 Kalan Pilavdan Kızarmış Pirinç Topu İçin Malzemeler
    • 5.2 Kalan Pilavdan Kızarmış Pirinç Topunun Yapılışı
  • 6 Bonus: Kalan Pilavdan Salata Tarifi
    • 6.1 Kalan Pilavdan Salata İçin Malzemeler
    • 6.2 Kalan Pilavdan Salatanın Yapılışı

Artan Pilavdan Mücver Tarifi

artan pilavdan mücver

 

Porsiyon: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Artan Pilavdan Mücver İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç pilavı
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

 

Kızartmak için

  • Yarım bardak ayçiçek yağı

Artan Pilavdan Mücver Yapılışı

Maydanoz ve yeşil soğanları incecik doğrayın, bir kaba alın. Ardından yumurtayı aynı kaba alıp çatal yardımıyla çırpın. Kalan pirinç pilavını ekledikten sonra tuz ve karabiberi de koyup karıştırın. Tavaya yağ koyup biraz kızmasını sağlayın. Sonrasında kaşık yardımıyla harcınızı tavaya alıp kızartabilirsiniz. 

 

Not: 1.5 su bardağından daha fazla pilavınız varsa kullanacağınız yumurta sayısını buna göre hesaplayabilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

Artan Pilavdan Çorba Tarifi

artan pilavdan çorba

 

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Artan Pilavdan Çorba İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç pilavı
  • 1 litre ılık su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

 

Terbiye yapmak için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

 

Servis etmek için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Artan Pilavdan Çorba Yapılışı

Artan pilavı ve 1 litre yani 4 su bardağı ılık suyu bir tencereye alın. Yoğurt, un ve yumurta sarısını homojenize ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Şimdi, sıra geldi çorbanın terbiye aşamasına. Bu adımda tencerede kaynayan sudan alıp hazırladığınız karışıma azar azar ekledikten sonra karıştırarak sıcaklıklarını eşitlemeniz gerekiyor.

 

Sıcaklıklar birbirine yaklaştıktan sonra karışımı direkt tencereye ekleyebilirsiniz. Bu aşamada çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam etmeniz gerekiyor ki yoğurt kesilmesin. Çorbanız kaynadıktan sonra tereyağını kızdırıp içine nane ekleyerek servis edebilirsiniz. 

 

Püf noktası: Naneler yağda çok çabuk yanacağı için yağ kızdıktan sonra altını kapatıp nanelere eklemenizi öneririz. Çorbanıza ekşi bir tat katmak için ise terbiyenize yarım limon ekleyebilirsiniz. 

 

Artan Pilavdan Köfte Tarifi

artan pilavdan köfte

 

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Artan Pilavdan Köfte İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç pilavı
  • 50 gram köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kimyon

 

Pişirmek için

  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Ayçiçek yağı

Artan Pilavdan Köftenin Yapılışı

Yağ koyup ısıttığınız tavaya yemeklik doğradığınız soğanı alın. Soğanı kavurduktan sonra kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Pilavınızı derin bir kaba alıp kavurduğunuz kıymayı üzerine ekleyin. Sonrasında incecik kıydığınız maydanozu ve sarımsağı da aynı kaba alıp baharatları da ekleyerek iyice yoğurun. Köfte için istediğiniz şekli verip bir tabağa dizin. Kızartmak için tavanıza biraz sıvı yağ ekleyin. Kızdıktan sonra köfteleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp pişirin.

 

Afiyet olsun!

Artan Pilavdan Kadınbudu Köfte Tarifi

artan pilavdan kadınbudu köfte

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Artan Pilavdan Kadınbudu Köfte İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç pilavı
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Kızartmak için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

 

Servis Önerisi

  • 1 kase yoğurt

Artan Pilavdan Kadınbudu Köftenin Yapılışı

İnce ince doğradığınız soğanı tavaya alıp yağda kavurun. Ardından kıymanınızı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunuzu kavururken ekleyebilirsiniz. Kavrulan kıymayı tavadan alıp yağını süzün. Bir kaba pirinç pilavını alın, üzerine de yağını süzdüğünüz kıymayı ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun. Köftelere şekil verip buzdolabında beklemeye bırakın. Şimdi, sıra geldi kızartmaya! Köfteleri önce yumurtaya, sonra da una bulayıp tavada kızartabilirsiniz. Dilerseniz yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. 

 

Afiyet olsun!

Kalan Pilavdan Kızarmış Pirinç Topu Tarifi

artan pilavdan pirinç topu

 

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 5 Dakika

Kalan Pilavdan Kızarmış Pirinç Topu İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç pilavı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Kızartmak için

  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Ayçiçek yağı

Kalan Pilavdan Kızarmış Pirinç Topunun Yapılışı

Öncelikle pirinç pilavını derin bir kaba alın. Yarım demet maydanozu ince ince doğrayın. Hazırladığınız diğer baharatlarla birlikte maydanozu da pirinç pilavının olduğu kaba ekleyin ve iyice yoğurun. Ardından hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içine rendelediğiniz kaşardan ekleyin. Kaşarı ekleyip kapadığınız karışımı top haline getirin. Yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis etmeden önce kağıt havluda birkaç dakika bekletin. 

 

Afiyet olsun!

Bonus: Kalan Pilavdan Salata Tarifi

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Kalan Pilavdan Salata İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilav
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • Yarım konserve mısır
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet kapya biber

 

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 adet limon
  • 1 kaşık nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kalan Pilavdan Salatanın Yapılışı

Öncesinde kalan pilavı derin bir kaseye alın. Sonrasında yıkadığınız dereotunu, taze soğanı ve kapya biberi ince ince doğrayın. Kornişon turşuları da ince doğradıktan sonra mısırı ve diğer doğradığınız sebzeleri kasedeki pilav içerisine ilave edip karıştırın. Tuz, limon, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Pratik ve lezzetli salatanız hazır!

 

Afiyet olsun!

Paylaş Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp E-posta

İlgili Yazılar

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları
29 Temmuz 2024
Evde Deneyebileceğiniz Soğuk İçecek Tarifleri
27 Haziran 2024
Dünya Çikolata Günü’nü Evde Kutluyoruz: Ev Yapımı Çikolata Tarifi
8 Mayıs 2024
Dünya Arı Günü’ne Özel Tarifler: Arıların Hediyesi Bal ile Yapılan Yemekler
30 Nisan 2024
Kahve ile İyi Gider: Donut Günü’ne Özel Alternatif Donut Lezzetleri
29 Nisan 2024
Uzun Süre Nasıl Saklanır: Bal Saklama Yöntemleri
17 Nisan 2024
Sosyal Medya
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
Öne Çıkan Yazılar

Uzun Süre Nasıl Saklanır: Yeşillikleri Uzun Süre Muhafaza Etme Yolları

Yeşillikler, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçası. Ancak taze yeşillikleri uzun süre saklamak bazen zor olabiliyor.…

Meyvelerden Dondurma Hazırlama: Pratik Tarifler

25 Temmuz 2024

İş Ortaklarından Gelen Geri Bildirimler Nasıl Değerlendirilmeli?

22 Temmuz 2024

Görünmeyen Kayıpları Keşfedin: İşinizin Maliyetini Doğru Yönetin

19 Temmuz 2024
Seçmarket Bayilik Başvurusu
Facebook Twitter Instagram Pinterest
  • Anasayfa
  • KVKK
  • HAKKIMIZDA
  • İLETİŞİM
Tüm Hakkı Saklıdır. © 2025 Seç Market. Düzenleme: ROIPUBLIC.

Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.